Loading....

Videoreportaj. Povestea doctoriţei care face de 30 de ani naveta din Bucureşti în satul Grația din Teleorman: „Când o pleca dumneaei, la revedere, nu mai vine nimeni aici!”

Hotnews, Alina Neagu: Videoreportaj. Povestea doctoriţei care face de 30 de ani naveta din Bucureşti în satul Grația din Teleorman: „Când o pleca dumneaei, la revedere, nu mai vine nimeni aici!”


„Pe atunci, în Gratia erau doi medici. Colega Mihaelei Pop a ieșit la pensie acum 3 ani. „Dar gândindu-mă la ce era atunci în perioada comunistă și imediat după comunism și la ce a rămasă acum, că nu sunt medici mai pe nicăieri, că nici gând să mai ai atâtea asistente, să mai poți să mai plătești atâtea asistente, mi se pare un soi de regres. Atunci aveam asistentă de medicină generală, asistentă de igienă, asistentă de obstetrică-ginecologie, asistentă de ocrotire, care era cu totul altceva față de asistenta de pediatrie. Deci erau 5, fiecare cu treaba ei, fiecare cu registru ei, fiecare cu raportările ei.”


”Politica dusă aiurea, cabinetele de medicină generală, cum se numeau înainte să fie transformate în cabinete de medicină de familie, au fost lăsate de izbeliște”, spune Mihaela Pop.”

https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-25767604-videoreportaj-povestea-doctoritei-care-face-30-ani-naveta-din-bucuresti-satul-gratia-din-teleorman-cand-pleca-dumneaei-revedere-nu-mai-vine-nimeni-aici.htm

Back To Top