Loading....

Bugetul 2022 – Arătați respect medicilor de familie!

Înainte ca bugetul 2022 să fie trimis de Guvernul României în Parlament, mai facem un apel către domnul prim-ministru Nicolae Ionel Ciucă!


Efortul medicilor de familie trebuie să fie recunoscut!


‼ Repetăm și cu această ocazie același mesaj despre #5miliardepentruMedicinadeFamilie până va fi auzit mesajul și aprobat bugetul. 💶


‼ Pentru ca medicii de familie să poată continua să susțină acest efort, pe care îl susțin din resurse proprii deja de doi ani, fără nici o creștere a finanțării, bugetul 2022 trebuie să conțină 5 miliarde de lei pentru medicina de familie. 💶


Ministerul Sănătăţii – România, Ministerul Finanţelor, CNAS – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate și Guvernul României au primit în data de 30 noiembrie 2021 solicitarea scrisă trimisă de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie, care conține și argumentarea sumei solicitate. (http://www.fnpmf.ro/solicitare-transmisa-guvernului-alocarea-bugetara-pentru-asistenta-medicala-primara-in-anul-2022/)


✍️ Deși am solicitat număr de înregistrate și confirmarea primirii, doar Ministerul Finanțelor a răspuns cu numărul 27200/02.12.2021.


👂 În cadrul discuțiilor purtate ulterior cu Ministerul Sănătății și CNAS, au existat promisiuni de creștere a bugetului alocat asistenței medicale primare în anul 2022, însă ne este neclar dacă această creștere va fi una reală, ‼ pentru serviciile de bază oferite de medicii de familie în cadrul sistemului de asigurări de sănătate – grav subfinanțate! ‼ – sau doar o nouă „păcăleală”, adică sumele care acoperă serviciile suplimentare asigurate de medicii de familie în pandemie – vaccinarea contra covid, monitorizarea pacienților cu covid izolați la domiciliu și viitoarea testare contra covid.

#RESPECTpentruMedicinadeFamilie

https://www.facebook.com/FederatiaMF/posts/3026087497637908

Back To Top