Loading....

FNPMF a semnat apelul împotriva discursului practicat de postul de televiziune România TV, care incită la ură și discriminare față de persoanele cu probleme de sănătate mintală

Am semnat apelul împotriva discursului practicat de postul de televiziune România TV, care incită la ură și discriminare față de persoanele cu probleme de sănătate mintală.

„Jurnalista Libertatea Iulia Marin s-a stins la doar 32 de ani, după o luptă cu suferința psihică și o carieră profesională remarcabilă. România TV a prezentat-o în felul următor: „Oamenii ăia sunt tulburați psihic, produceau materiale de presă. Pixul domnișoarei Marin e o armă. Care folosită cu ticăloșie poate distruge destine”.

De la medici la ziariști și de la profesori la artiști și scriitori, societatea s-a mobilizat în fața acestui tip de discurs al urii, prin care se neagă dreptul persoanelor cu afecțiuni psihice să muncească. Publicăm apelul acestor instituții și persoane.

Printre semnatari se numără Colegiul Medicilor din România, Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, Asociația Psihiatrilor Liberi din România, Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie, peste 2.000 de redacții de presă din toată România, rectori și profesori universitari, șefi de edituri, precum și specialiști din domenii și de vocații diverse și foarte mulți cititori, o parte dintre ei alegând să se descrie simbolic „om”. Aceștia s-au unit în fața unei concepții enunțate brutal de un invitat al României TV, joi, 20 aprilie 2023, în a doua seară de lapidare pe TV: „N-aș lăsa un om cu probleme psihice să lucreze la mine”.

Cei care doresc să se adauge demersului o pot face trimițând un mail pe adresa apel@libertatea.ro.”

Articol Libertatea


Textul integral al apelului – https://www.libertatea.ro/stiri/apel-200-de-redactii-asociatii-medicale-ong-uri-si-personalitati-civice-protesteaza-fata-de-discursul-urii-de-la-romania-tv-in-cazul-mortii-ziaristei-iulia-marin-4520120

Back To Top