Loading....

Implicarea medicilor de familie în acordarea serviciilor medicale pentru refugiații din Ucraina

Din declaraţiile transmise live astăzi pe pagina Ministerului Sănătăţii, să înţelegem că ministerul de resort nu ştie cât de implicaţi sunt deja medicii de familie în acordarea serviciilor medicale pacienților fugiţi din calea războiului din Ucraina?

Încă din prima zi medicii de familie din judeţele de graniță au fost primii care s-au implicat în oferirea asistenței medicale, alături de colegii din spitalele județene şi colegii din ambulatoriu. Am găsit singuri soluţii pentru traducere, medicamente, chiar cazare şi toate cele necesare, împreună cu câteva ONG-uri sau grupuri de ajutor create ad hoc.

După ce autorităţile au clarificat în luna martie legislaţia privind sistemul de asigurări de sănătate pe teritoriul României, am continuat să ne implicăm, deşi birocraţia aferentă îi încurcă atât pe pacienții urcraineni cât şi pe medici.

Este nedrept ca după 4 luni de muncă în slujba pacienţilor, ministrul să vorbească astăzi despre medicii de familie care trebuie să se implice „într-un efort comun” şi să acorde şi ei servicii pacienților din Ucraina.

Îi dorim succes domnului ministru la întâlnirile cu organizaţiile PROFESIONALE ale medicilor de familie. Cu organizaţiile PATRONALE ale medicilor de familie refuză să se întâlnească de jumătate de an, aşa cum refuză să răspundă şi la majoritatea adreselor scrise transmise în lunile februarie şi martie.

#RESPECTpentruMedicinadeFamilie

Back To Top