Loading....

Întâlnire de lucru cu parlamentarii USR PLUS din comisiile de sănătate

Am participat astăzi împreună cu colegii din celelalte organizații naționale ale medicilor de familie la o primă întâlnire de lucru în mediul online cu parlamentarii USR PLUS din comisiile de sănătate din Camera Deputaților și Senatul României, la invitația doamnei deputat Diana Stoica, secretar al comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

Nu am știut la ce să ne așteptăm când am primit invitația doamnei deputat, pe data de 1 aprilie, fiind o premieră ca toți deputații și senatorii dintr-un partid politic, membri în comisiile de sănătate, să dorească să asculte ce probleme avem, fără să cerem noi organizarea unei dezbateri publice sau modificarea unui proiect legislativ, sau fără să fim chemați de o comisie sau de parlamentari pentru a discuta pe marginea unei probleme punctuale sau unei inițiative legislative.

Am avut un dialog constructiv timp de aproximativ două ore, pe care îl vom continua și în întâlnirile de lucru care vor urma în acest an, și pe care sperăm să le avem și cu deputații și senatorii altor partide, în măsura în care vom fi invitați.

Am apreciat, de asemenea, prezența doamnei secretar de stat dr. Ioana Mihăilă din Ministerul Sănătății, cu care am discutat despre proiectele Ministerului Sănătății în ceea ce privește dezvoltarea și consolidarea asistenței medicale primare, dar și buna cooperare între Ministerul Sănătății și Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, inclusiv în domeniul elaborării Contractului-cadru pentru furnizarea serviciilor medicale.

Back To Top