Ne exprimăm încrederea că ministrul interimar al Sănătății, domnul Cseke Attila, va aplica în următoarele săptămâni ceea ce declara în urmă cu un deceniu când și-a început mandatul de ministru al Sănătății, respectiv când și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Sănătății, doi ani mai târziu.
„Nu mi se pare în regulă ca în România să cheltuim peste 46% din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate pentru servicii medicale acordate în unităţile spitaliceşti, în timp ce pentru medicina de familie să alocăm doar 5,8%. Aici trebuie reaşezat sistemul.” (21 ianuarie 2010, http://www.ziuadevest.ro/ministerul-sntii-vrea-s-stopeze-pierderile-de-bani-din-sistemul-sanitar/)
„Un semnal trebuie dat asupra modalităţii în care Ministerul Finanţelor tratează problema Sănătăţii în România. (…) Este o atitudine păguboasă că Sănătatea nu produce nimic. Această atitudine am văzut-o la Ministerul Finanţelor, dar trebuie înţeles că Sănătatea produce oameni sănătoşi.” (4 august 2011, https://www.ebihoreanul.ro/stiri/cseke-attila-si-a-dat-demisia-de-la-ministerul-sanatatii-96111.html, http://www.romania-actualitati.ro/demisia_ministrului_cseke_arata_slaba_finantare_din_sistem-31964)
În urma aprobării rectificării bugetare de către Guvernul României în ședința de ieri, prin care Ministerul Sănătăţii – România are alocate 3.7 miliarde lei, avem așteptarea ca minimum 500 de milioane de lei să fie transferate către Fondul Național de Asigurări de Sănătate pentru finanțarea cabinetelor de medicina familiei în anul 2021.