Loading....

Solicitare privind prima rectificare bugetară a anului 2022, adresată miniștrilor Sănătății, Finanțelor și președintelui CNAS

Doar 781,3 milioane lei propune Guvernul României la rectificarea bugetară pentru acoperirea deficitului în vederea asigurării serviciilor medicale şi a medicamentelor. Iar suma nu este pentru medicina de familie, ci pentru toate serviciile oferite de toți furnizorii din sistem şi medicamente. Mai ales medicamente.


Avem nevoie de 1.4 miliarde de lei doar pentru bugetul asistenței medicale primare, astfel încât bugetul actual şi insuficient de 3.6 miliarde de lei să atingă necesarul de 5 miliarde de lei, necesar pe care îl solicităm Guvermului României din anul 2020.

Cât să mai aştepte românii, domnule premier Nicolae Ionel Ciucă? Domnilor miniştri Alexandru Rafila şi Adrian Câciu? Doamnă preşedinte Adela Cojan?

Cabinetele de medicina familiei au nevoie de un buget anual de 5 miliarde de lei pentru a creşte calitatea serviciilor şi pentru a oferi toate serviciile medicale pe care Guvernul le cere de la asistența medicală primară.

Fără finanțare adecvată nu putem face mai mult şi nici nu putem asigura serviciile actuale decontate până la finalul anului.

Back To Top