Loading....

Solidaritate și sprijin pentru Ucraina

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie își exprimă solidaritatea și sprijinul pentru medicii, personalul medical și poporul ucrainean.

Recomandăm cabinetelor de medicina familiei să ofere servicii medicale gratuite refugiaților ucraineni aflați pe teritoriul României.

#StandWithUkraine

Organizațiile internaționale ale medicilor de familie au transmis mesaje de solidaritate și sprijin în aceste zile.

UEMO: „Uniunea Europeană a Medicilor de Familie condamnă atacul Federației Ruse asupra unui stat independent și suveran și deplânge pierderile de vieți omenești, solicitând oprirea imediată a acțiunii armate. Medicii și personalul medical din Ucraina sunt expuși riscurilor, la fel ca toată populația Ucrainei, iar UEMO își exprimă solidaritatea și sprijinul pentru colegii noștri și pentru întregul popor ucrainean.”

UEMO.eu – https://www.uemo.eu/uemo-condemns-the-russian-federations-attack-on-independent-and-sovereign-state/

WONCA: „Organizația Mondială a Medicilor de Familie dorește să-și exprime solidaritatea cu colegii, personalul din domeniul sănătății și cei afectați în aceste vremuri dramatice.

Președintele WONCA, Anna Stavdal, le-a scris colegilor ucraineni exprimându-și îngrijorarea pentru siguranța lor și oferind orice posibil sprijin.

Ca în toate crizele, pretențiile și presiunile asupra medicilor de familie vor crește în zilele și săptămânile următoare. Suntem siguri că toți colegii sunt pregătiți să ofere orice sprijin posibil.”

WONCA.net – https://www.globalfamilydoctor.com/News/WONCAmessageofsolidarity.aspx
Back To Top