Loading....

De la audiență la proiect legislativ

Am solicitat la începutul anului o audiență doamnei deputat Oana Țoiu, pe atunci președintele Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaților.

Unul dintre subiectele discutate a fost problema medicilor de familie care aleg o nouă provocare în carieră, renunțând temporar sau definitiv la activitatea din propriul cabinet medical individual pentru a da o mână de ajutor sectorului public. Fie că vorbim despre cabinetele de medicină școlară, cabinetele din unitățile militare, penitenciare, serviciile de ambulanță, Unitățile de Primiri Urgențe sau chiar Direcțiile de Sănătate Publică și Casele de Asigurări de Sănătate județene.

Deși cu foarte mulți ani de experiență atât clinică cât și de management în propriul cabinet, medicii de familie care optează să se angajeze în sectorul public sunt considerați în prezent debutanți! Vechimea în muncă nu este recunoscută de actuala legislație nici în privința salarizării și nici pentru a îndeplini criteriile de experiență pentru concursurile publice. Alte categorii de liber profesioniști, cum ar fi avocații, nu întâmpină aceste probleme, beneficiind de o legislație adaptată în timp activității lor.

Ne bucurăm că propunerea de lege care va rezolva această problemă a fost depusă astăzi de doamna deputat Oana Țoiu și vom urmări parcursul legislativ în următorul an.

#RESPECTpentruMedicinadeFamilie

https://www.facebook.com/FederatiaMF/posts/3030436873869637

Back To Top