Loading....

FNPMF în presă

Spotmedia.ro – Testare antiCovid gratuită la medicul de familie: Proceduri, costuri și beneficii

„O parte dintre medicii de familie sunt pregătiți și dornici să se implice în testarea antiCovid la cabinet, gratuit pentru pacient, propunere promovată zilele trecute și de ministrul Sănătății. În acest mod, testarea se face corect, diagnosticul este pus mai repede, rezultatul e raportat oficial la DSP, iar ambulanțele și spitalele sunt mai puțin solicitate, explică Raluca Zoițanu, președintele FNPMF.”

https://spotmedia.ro/stiri/sanatate/testare-anticovid-gratuita-la-medicul-de-familie-proceduri-costuri-si-beneficii

RoHealthReview – EXCLUSIV Medici de familie, notificați pentru plata unor consultații pentru pacienți ce apăreau ca internați în spital

Dr. Raluca Zoițanu a spus că în alți ani, unii medici notificați au plătit pentru că au spus că sunt sume mici și nu vor „să își bată capul cu contestații, cu proces”, în timp ce alți medici de familie au făcut contestație, care constă în completarea unei hârtii.
„Avocatul nostru de la Patronat a dat modelul și fiecare își completează cu datele lui care trebuie trimise pe mail la Casa de Asigurări și vom vedea ce se va întâmpla, ori Casa va accepta și va anula notificarea de plată, ori va păstra notificarea, iar peste o lună, două, trei, când constată că nu a fost achitată suma va deschide proces, Casa de asigurări dând în judecată cabinetul. Din nou, Patronatul va pune la dispoziția celor care doresc, serviciile avocatului patronatului, cheltuind niște bani pe care o să-i recuperăm peste doi-trei ani, când judecătorul ne va da dreptate. În toate procesele de până acum, judecătorul a spus că nu are nicio vină medicul, casa de asigurări a reacționat nepotrivit”, a afirmat Dr. Raluca Zoițanu.

https://rohealthreview.ro/exclusiv-medici-de-familie-notificati-pentru-plata-unor-consultatii-pentru-pacienti-ce-apareau-ca-internati-in-spital/

Hotnews – Ministrul Sănătății ia în calcul renunțarea la tichetele de masă pentru vaccinați / Rafila: „Stimulentele financiare nu mai produc efecte”

„Noi, medicii de familie care am fost în sală, chiar am spus: ‘Nu știm dacă nu merg, pentru că atunci când am avut bonuri, oamenii chiar au venit la vaccinare.’ Eu chiar am avut o situație – a venit o pacientă să se vaccineze, iar în aceeași zi au venit încă vreo 7 oameni de pe aceeași stradă, care aflaseră că avem tichete. Iar în ziua aceea am terminat toate tichetele pe care le aveam. Adică pentru o parte dintre pacienți funcționează, este ceea ce îi atrage la vaccinare”, a explicat medicul Raluca Zoițanu pentru HotNews.ro.

Medicul Raluca Zoițanu povestește că voucherele pentru vaccinați nu au reprezentat tema principală a întâlnirii cu ministrul Sănătății, însă discuția a pornit „de la solicitarea unor colegi, medici de familie, ca aceste tichete să nu mai fie distribuite prin medicii de familie, dar nu pentru că ne-ar deranja foarte tare să le dăm pacienților, ci din cauza modului în care a fost gestionată problema în lunile acestea – s-au dat banii pentru aceste tichete cu foarte întârziere. Luna aceasta ar urma ca noi, medicii de familie, să primim tichete în cantitate mai mare – zeci, sute, în funcție de câte persoane a vaccinat fiecare – și va trebui să chemăm toți pacienții la cabinet pentru a le da tichetele, de aici a pornit solicitarea colegilor mei ca aceste tichete să nu mai fie distribuite prin medicii de familie și să se găsească o altă soluție.”

https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-25229071-ministrul-sanatatii-calcul-renuntarea-tichetele-masa-pentru-vaccinati-rafila-stimulentele-financiare-nu-mai-produc-efecte.htm

Europa FM – Ministrul Sănătății a vorbit despre eliminarea voucherelor pentru vaccinare. Medicii spun că sunt importante în campania de imunizare| AUDIO

„Este un gând momentan nu este o decizie, o parte din pacienți au fost încurajați de aceste vouchere să se vaccineze, în măsura în care au avut acces la ele. banii nu au fost alocați la timp, voucherele nu au fost tipărite și date împreună cu dozele de vaccin nici în centrele de vaccinare nici la noi, la medicii de familie și atunci nu am putut să vedem foarte clar răspunsul populației la ele. Mi s-a întâmplat să vaccinez o pacientă care nici nu știa de voucher, i l-am dat în acel moment și când s-a dus acasă și s-a lăudat oarecum la vecini că a primit voucherele su venit și ceilalți vecini de pe stradă. Deci, pentru unii pacienți sunt importante.”

„Decizia este una pe care o va lua guvernul în funcție de ce idei de politici de sănătate și de încurajare a vaccinării are și, desigur, în funcție de resursele bugetare pentru că și aceste vouchere solicită bugetul. Trebuie să ne gândim și la costurile cu boala. Costă mult mai mult dacă oamenii se îmbolnăvesc și ajung la terapie intensivă și trebuie să-i tratăm cu medicamente foarte scumpe decât dacă reușim să-i convingem să se vaccineze și prin aceste bonuri.”

https://www.europafm.ro/ministrul-sanatatii-a-vorbit-despre-eliminarea-voucherelor-pentru-vaccinare-medicii-spun-ca-sunt-importante-in-campania-de-imunizare-audio/
Back To Top