Loading....

Întâlnire CNCAV – MS – organizațiile medicilor de familie

Președintele FNPMF, dr. Raluca Zoițanu, a participat astăzi alături de reprezentanții altor organizații ale medicilor de familie la o videoconferință organizată de președintele CNCAV, domnul dr. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii – România. La întâlnire au fost prezente și doamna dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, doamna dr. Florentina Furtunescu, director în cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, reprezentanți ai STS și MApN.

Tema întâlnirii a fost redimensionarea activității de vaccinare împotriva COVID-19 de timp campanie și constituirea ca parte a activității de imunizare gestionată de Ministerul Sănătății, respectiv a Programului Național de Vaccinare.

În cadrul întâlnirii, FNPMF a subliniat implicarea continuă a celor peste 3000 de cabinete de medicina familiei în campania de vaccinare împotriva COVID-19, precum și faptul că, pentru transferul total al vaccinării contra covid la cabinetele de medicina familiei, este esențială rezolvarea următoarelor probleme:

  1. Livrarea dozelor de vaccin la cabinetele de medicina familiei, fiind oferite ca posibile soluții infrastructura DSP sau a consiliilor județene, prefecturii, MAI/Poliție, prin firme de curierat;
  2. Harta cabinetelor de medicina familiei care oferă vaccinare contra covid (și testare);
  3. Plata vaccinării, în contextul mai larg al vaccinărilor din PNI și mediului concurențial în care funcționează unitățile sanitare private din România, printre care se numără și cabinetele de medicina familiei.

Mulțumim reprezentanților CNCAV, MS, MApN, INSP și STS pentru discuția de astăzi și pentru implicarea în rezolvarea problemelor enunțate în perioada următoare.

#VaccinareaSalveazăVieți

#RESPECTPentruMedicinadeFamilie

#GRIJĂPentruPacienți

Back To Top