Loading....

CNAS, arătați respect personalului medical!

Procedura pentru înregistrarea refugiaților în SIUI a fost comunicată de CNAS astăzi.

Trebuie să asigurăm asistența medicală necesară acestor oameni greu încercați, chiar dacă acest lucru presupune un efort suplimentar. Procesarea pentru atribuirea numărului unic de identificare se va realiza într-un timp foarte scurt, de aceea recomandăm medicilor ca în momentul în care acordă servicii medicale unui refugiat din Ucraina, în primul rând să transmită în format electronic la casa de asigurări de sănătate documentele necesare, astfel încât până la finalul consultației să primească numărul unic de identificare necesar înregistrării în SIUI a serviciului medical acordat,” a declarat Adela Cojan, președintele interimar al CNAS.

Pagina Facebook CNAS: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=258220633166240&id=100069349143702

Informăm și pe această cale pe doamna președinte Cojan că nu MEDICII trebuie să transmită în format electronic documentele cetățenilor străini sau apatrizi către casele de asigurări de sănătate, ci FURNIZORII – unitățile medicale – prin personalul angajat, ideal non-medical.

Personalul medical din România – medici, asistenți medicali – este o resursă extrem de valoroasă și aflată într-o cantitate insuficientă pe teritoriul României raportat la nevoile de servicii medicale în continuă creștere.

#RESPECTpentruPersonalulMedical

Back To Top