Loading....

2621 de cabinete de medicină de familie vaccinează contra covid-19

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV:


„În ceea ce privește vaccinarea la cabinetele de medicină de familie, în momentul acesta peste un sfert din medicii de familie de la nivel național care au contract încheiat cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, adică 2.621 de medici de familie, înregistrează activități de vaccinare în cabinetele proprii.


Au fost vaccinați până astăzi 277.120 de persoane, majoritatea – 54,38% – fiind din mediul rural.


Sunt mai multe județe care au peste 11 mii de persoane vaccinate în cabinetele de medicină de familie, cele mai multe fiind în Timiș, cu peste 15 mii de persoane vaccinate, urmat de județul Argeș, municipiul București, Prahova, Mureș, Iaşi, Dâmbovița, Dolj. Sunt județe, repet, cu peste 11 mii de persoane vaccinate la nivelul cabinetelor de medicină de familie.


Însă aș vrea să menționez faptul că, dacă numărul medicilor de familie care vaccinează rămâne constant, la un moment dat activitatea și ritmul de vaccinare în cabinete evident că va scădea progresiv, pe măsură ce se va epuiza lista de… sau persoanele doritoare din lista proprie.


Sigur că există posibilitatea să se vaccineze oricine dorește în acele cabinete, însă ideal pentru noi ar fi ca un număr mai mare din colegii noștri din rețeaua de medicină de familie să participe la acest proces de vaccinare, tocmai pentru a crește accesul persoanelor din lista proprie la vaccinare.


În ceea ce privește vaccinarea pacienților internați în unitățile medicale, 146 de spitale publice înregistrează activități de vaccinare și au fost peste 5.217 pacienți deja vaccinați și 26 de spitale private, în care au fost vaccinați peste 1.050 de pacienți.”

Back To Top