Loading....

Declarație de presă comună – FNPMF, SNMF, CMR

Senatul Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), Consiliul director al Federației Naționale a Patronatelor de Medicina Familiei (FNPMF) și Comisia de medicina familiei a Colegiului Medicilor din România (CMF-CMR) s-au reunit astăzi în ședință comună pentru a analiza situația medicinei de familie și au remis presei declarația care poate fi descărcată mai jos.

Adunate în şedinţă comună Senatul SNMF, Adunarea Generală a FNPMF decid un set de măsuri pe care Comisia de MF a CMR il susține de asemenea. Se decide:

  1. Acţionarea în justiţie a tuturor actelor normative ce încalcă legislația în vigoare și drepturile fundamentale ale pacienților și medicilor, precum şi sesizarea Uniunii Europene privind gravele încălcări ale directivelor europene.
  2. Solicitarea organismelor de control abilitate să verifice modul în care MS şi CNAS au gestionat banii contribuabililor.
  3. Solicitarea intervenţiei primului ministru pentru a rezolva modul haotic în care Ministerul Sănătăţii înţelege să gestioneze criza sistemului de sănătate.
  4. Solicitarea sprijinului pacienţilor noştri prin informarea lor directă şi strângerea de semnături privind nemultumirea lor asupra lipsei de transparența a modului în care banii lor sunt gestionaţi de către MS și CNAS.
  5. Depunerea de către majoritatea medicilor de familie a cererilor de obţinere a certificatelor de conformitate şi facilitarea emigrării masive a medicilor de familie către ţările în care respectul faţă de profesiunea medicală este normal;
  6. Solicitarea sprijinului mass media şi al societăţii civile pentru oprirea tăvălugului legislativ ministerial.
  7. Împreună cu colegii de alte specialităţi ne vom opune încercărilor patetice ale ministerului de a induce o sciziune între specialităţi. Noi toţi suntem medici şi înţelegem cel mai bine că nu putem fi separaţi si cu atat mai putin manipulati.
  8. Atacarea în instanţă a oricărui control injust sau ilegal la care ne aşteptăm la ordinul Ministerului si CNAS.
  9. În ultimă instanţă refuzarea categorică a semnării unui contract înrobitor şi înjositor. Vom continua să practicăm medicina fie în mod privat, fie în ţări străine.
Back To Top