Loading....

Efortul medicilor de familie trebuie să fie recunoscut!

„Aceste măsuri de relaxare depind de comportamentul fiecăruia dintre noi. Și dacă cumva ne îmbolnăvim, să ne adresăm cât mai repede medicului de familie. O să lucrăm mult cu medicii de familie, și îi rugăm să fie împreună cu noi în acest efort.”

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, conferința de presă Guvernul României, 8 decembrie 2021

Repetăm și cu ocazia acestor declarații guvernamentale același mesaj despre #5miliardepentruMedicinadeFamilie până va fi auzit mesajul și aprobat bugetul.

Pentru ca medicii de familie să poată continua să susțină acest efort, pe care îl susțin din resurse proprii deja de doi ani, fără nici o creștere a finanțării, bugetul 2022 trebuie să conțină 5 miliarde de lei pentru medicina de familie.

Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor, CNAS – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate și Guvernul României au primit în data de 30 noiembrie 2021 solicitarea scrisă trimisă de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie, care conține și argumentarea sumei solicitate.

Deși am solicitat număr de înregistrate și confirmarea primirii, doar Ministerul Finanțelor a răspuns cu numărul 27200/02.12.2021.

#RESPECTpentruMedicinadeFamilie

https://www.facebook.com/FederatiaMF/posts/3020176728228985

Back To Top