Loading....

Finanțarea asistenței medicale primare – raportul Comisiei pan-europene OMS

Directorul regional OMS, Dr. Hans Kluge:

„Solicităm acțiuni la toate nivelurile societății – pentru remedierea societăților fracturate, pentru protejarea sănătății planetare, pentru inovare și investiții în sistemele de sănătate și pentru o mai bună guvernanță europeană și globală. Principala noastră provocare nu a fost identificarea strategiilor de succes – știm ce trebuie să facem – ci incapacitatea noastră colectivă de a le pune în aplicare în mod eficient. Un obstacol semnificativ a fost reticența din partea guvernelor de a împărți puterile decizionale sau de a conveni acorduri de guvernanță comună în beneficiul tuturor. Este timpul să învățăm câteva lecții importante, astfel încât să nu mai facem aceleași greșeli.”


Comisia solicită țărilor să remedieze lipsurile de finanțare de lungă durată în domeniul asistenței medicale primare, al sănătății mintale și al asistenței sociale, în timp ce investesc și protejează forța de muncă din domeniul sănătății.


Comisia solicită guvernelor să acorde prioritate proactivă prevenirii bolilor transmisibile și netransmisibile, mai degrabă decât să reacționeze la problemele de îngrijire a sănătății pe măsură ce apar.

https://www.euro.who.int/en/media-centre/sections/press-releases/2021/the-covid-19-pandemic-calls-for-urgent-reform-of-health-care,-surveillance-and-governance-in-the-who-european-region-and-beyond

Back To Top