Loading....

Comunicat de presă – Mai este agresarea medicilor linia roșie peste care nu se trece?

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie a sesizat Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) încă de duminică, 5 septembrie a.c., agresiunea asupra medicului de familie aflat în exercițiul funcțiunii în centrul de vaccinare din comuna Răchiteni, județul Iași, despre care presa națională a relatat ieri.

Considerăm că nu este suficient ca personalul medical să fie îndemnat să apeleze sistemul 112 iar diferite instituții să își manifeste doar regretul pentru cele întâmplate și speranța că astfel de incidente deosebit de grave şi revoltătoare nu se vor mai repeta.

Oare este necesar să ajungem la vătămări corporale grave asupra medicilor pentru ca autoritățile să răspundă sesizărilor noastre?

Nu mai avem pretenția ca Ministerul Afacerilor Interne să se autosesizeze, având în vedere că nu s-a autosesizat nici în alte situații asemănătoare petrecute în acest an în Bacău și București.

Considerăm însă că ar trebui să fim informați că a fost demarată o anchetă conform prevederilor articolului 652 din Legea 95/2006 în urma sesizării scrise, însoțite de înregistrări audio-video aflate în domeniul public, transmise de o organizație națională a medicilor de familie unor structuri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne și Secretariatului General al Guvernului, în coordonarea prim-ministrului.

Solicităm pe această cale domnului ministru Lucian Bode în mod public de această dată, la patru zile după prima sesizare scrisă transmisă CNCAV și CNCCI, să dea curs sesizării și să dispună anchetarea incidentului deosebit de grav care a avut loc sâmbătă, 4 septembrie a.c., la centrul de vaccinare din comuna Răchiteni, județul Iași.

Fără sancțiuni pentru infracțiuni, aşa cum sunt definite ele de legile în vigoare, linia roşie riscă să fie constant încălcată şi, în timp, ştearsă.

Back To Top