Loading....

Cum se acordă concediile medicale astăzi?

În afară de unele voci fără nume din unele DSP, care spun pacienților ”nu mai dă DSP nici o decizie, vă dă medicul de familie concediu direct, e obligat!”, și unele CAS care ori tac, ori spun cam fără vlagă că nu mai trebuie decizie, nimeni nu știe de fapt, concret, cum se emit în acest moment certificatele de concediu medical pentru persoanele care au intrat în izolare din cauza SARS-CoV-2 după data de 23 sau… 27 octombrie.

Poate CNAS – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate își va relua obiceiul de a afișa pe siteul propriu nu doar comunicate de presă scrise pentru publicul larg ci și secțiunea ”Întrebări frecvente” (și răspunsuri) despre cum se acordă concediile medicale.

Până atunci, avizul Consiliul Legislativ pentru OUG 180/2020 din 22 octombrie lămurește și mai mult… confuzia!”

8. Referitor la textul propus pentru actualul art.IV, semnalămcă, astfel cum acesta este formulat, este lipsit de claritate şipredictibilitate, prezentând aspecte de retroactivitate, având în vedere că potrivit prevederilor art.20 alin.(2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, certificatele de concediu medical se eliberează de către medicii curanţi care au luat în evidenţă persoanele pentru care a fost dispusă măsura izolării. Pe cale de consecinţă, precizăm că normele propuse prin prezentul proiect vor putea fi aplicate doar situaţiilor ce vor lua naștere ulterior intrării în vigoare a acestuia. Prin urmare, este necesară reanalizarea în totalitate a textului propus pentru actualul art.IV, deoarece în formularea actuală nu poate fi aplicat.”

avizul Consiliul Legislativ pentru OUG 180/2020 din 22 octombrie

Avizul Consiliului Legislativ este disponibil pe pagina Senatului https://senat.ro/legis/lista.aspx#ListaDocumente

https://www.facebook.com/FederatiaMF/posts/2738134833099844

Back To Top