Loading....

Medicii de familie nu pot distribui iodura de potasiu

„Ceea ce am declarat astăzi pentru StirileProTV este că într-un cabinet cu un medic de familie şi un asistent medical, cu o activitate de până la 60 de consultații medicale pe zi, nu mai este posibilă şi distribuţia pastilelor de iod.

Am mai oferit ca soluții pentru Ministerul Sănătății distribuția prin farmacii – locul unde în mod firesc şi conform tuturor reglementărilor se găsesc, vând şi se pot şi distribui medicamente gratuite populaţiei.

O altă soluție prezentantă în interviul de circa 5 minute a fost implicarea primăriilor, la sediul primăriei sau prin detaşarea unui angajat al primăriei la cabinetul medical, dacă spaţiul permite.

Explicația privind cele 30 de persoane care ar putea primi medicamentele într-o oră, 300 de persoane în 10 ore şi până într-o mie în 2-3 zile se referea la aceşti angajați ai primăriei, care ar face exclusiv această muncă, din exemplul oferit jurnalistului.

Am mai menționat că Ministerul Sănătăţii nu a avut nici un fel de dialog pe acest subiect cu Federația Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie. Din câte ştim, nu există nici un dialog nici cu o altă organizație națională reprezentativă a medicilor de familie.”

– dr. Raluca Zoițanu, preşedintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, despre reportajul „Antibiotice Iași a fabricat 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu. Unde au ajuns cele mai multe pastile
Back To Top