Loading....

Participare ședință CNCAV

Am participat astăzi la şedința privind campania de vaccinare contra COVID-19 convocată de preşedintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță, cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (dr. Adriana Pistol), Direcției de Asistență Medicală Ministerul Sănătăţii – România (dr. Amalia Şerban), ai tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică din țară şi ai organizațiilor profesionale şi patronale naționale şi județene ale medicilor de familie.

Am fost onorați cu prezența de doamna dr. Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, care a răspuns întrebărilor şi propunerilor reprezentanților medicilor de familie şi şi-a exprimat aprecierea pentru implicarea în campania de vaccinare, atât cea din Programul Național de Imunizare, cea contra COVID-19, cât şi cea contra gripei sezoniere, campanie care va debuta curând.

Doamna ministru Mihăilă a dorit să ne asigure personal că pregătirea campaniei de vaccinare contra gripei sezoniere este aliniată cu campania de vaccinare contra COVID-19, dozele vor sosi la timp, în următoarele săptămâni, precizând în acelaşi timp că vaccinul contra gripei sezoniere poate fi administrat şi în acelaşi timp cu vaccinul contra COVID-19. Astfel persoanele care vor dori să se vaccineze nu vor fi nevoite să se deplaseze de mai multe ori la cabinetul medicului de familie.

Dr. Adriana Pistol, coordonatorul CNSCBT – Institutul Național de Sănătate Publică, a menționat că instrucțiunile elaborate de INSP vor fi transmise prin DSP cabinetelor de medicină de familie în cel mai scurt timp.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță şi-a exprimat de asemenea aprecierea pentru eforturile medicilor de familie în campania de vaccinare, precizând şi că la nivelul cabinetelor implicate în campanie au fost imunizate până în prezent peste 400.000 de persoane cu vaccinul produs de firma Johnson&Johnson.

„Îi mulțumim doamnei ministru Ioana Mihăilă pentru implicare şi pentru colaborarea excelentă pe care o are cu organizațiile medicilor de familie.” – dr. Raluca Zoițanu, președinte FNPMF

Back To Top