Loading....

Respectul arătat medicilor de familie de Ministerul Sănătății

https://www.facebook.com/FederatiaMF/posts/3085330768380247

De astfel de mostre de respect avem parte din direcţia Ministerului Sănătăţii. Răspunsul direcţiei de asistență medicală, sănătate publică, programe de sănătate şi medicină de urgenţă, avizat de secretarul de stat şi aprobat de ministru, la sesizarea Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie cu privire la prezența „obligatorie” a medicilor de familie pentru a efectua triajul epidemiologic în taberele de refugiați, transmisă de unele Direcții de Sănătate Publică.

Aşa cum FNPMF a precizat şi în sesizare medicii de familie sunt deja implicaţi din primele zile ale războiului din Ucraina în eforturile umanitare din județele de graniță şi nu numai, alături de societatea civilă şi mediul privat. Mai mult, cele mai multe cabinete de medicina familiei oferă gratuit servicii medicale cetățenilor ucraineni fugiți din calea războiului, aşa cum oferă servicii gratuite şi cetățenilor români fără asigurare medicală.

Revoltător este „ordinul” transmis de unele DSP-uri şi acest răspuns al Ministerului Sănătății, la sesizarea legitimă a patronatului.

Nu este prima dată când primim astfel de răspunsuri. În luna iunie 2020 aceeaşi direcţie a formulat un răspuns similar: https://facebook.com/FederatiaMF/posts/2606853526227976

Back To Top