Loading....

Solicitare rectificare bugetară

Președintele României Klaus Iohannis și directorul regional al WHO Regional Office for Europe Hans Kluge au dat un semnal clar în luna aprilie a acestui an. Încă așteptăm finanțarea necesară pe care doar Guvernul României o poate aproba, prin decizia prim-ministrului.

Ne bucură investiția de câteva sute de milioane de euro din PNRR stabilită deja pentru modernizarea și dezvoltarea a 3000 de cabinete de medicina familiei din totalul de peste 10.000 de astfel de cabinete din România. Dar nu este suficient, domnule prim-ministru Florin Cîţu! Investițiile din PNRR vor da rezultate abia în anul 2023. Pacienții au nevoie de acces la serviciile oferite de medicii de familie acum. Arătați

#RESPECTpentruMedicinadeFamilie și #GRIJĂpentruPacienți prin aprobarea a 500 milioane de lei la următoarea rectificare bugetară. Este suma minimă de care avem nevoie acum, din necesarul de 5 miliarde de lei anual pentru cele 10.000 de cabinete de medicina familiei care îngrijesc întreaga populație a țării, din centrul Bucureștiului până în cele mai izolate sate din România.

Știm cu toții că banii există și că este una dintre responsabilitățile pe care Guvernul României o are – gestionarea eficientă a bugetului și garantarea sănătății românilor, prin acces la servicii de asistență medicală primară.

Back To Top