Loading....

Cerem demisia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Domnule ministru Nelu Tătaru, păstrați-vă suta de lei. Dați-vă în schimb demisia!

De aproape o lună solicităm domnului prim-ministru Ludovic Orban o întâlnire. Patronatele medicilor de familie sunt organizații ale cabinetelor medicilor de familie cu care Guvernul are obligația să intre în dialog, conform Legii dialogului social nr 62/2011. Premierul își respectă această obligație întâlnindu-se cu sindicatele salariaților din Sănatate, însă când vine vorba de medicii de familie – liber profesioniști reprezentați de patronate, nu de sindicate – timpul nu îi mai permite nici măcar o videoconferință.

De aproape o lună suntem ignorați de domnul premier, în timp ce Ministerul Sănătății împreună cu Casa Națională de Asigurări de Sănatate elaborează act normativ după act normativ și trasează sarcini medicilor de familie. La propunerea ministrului Sănătății, Guvernul aprobă în ședința de Guvern actele normative.

Un astfel de act este proiectul de Ordonanță de Urgență prin care tariful pe caz pentru monitorizarea pacienților izolați la domiciliu de către medicii de familie crește de la fabuloasa sumă de 105 lei la cea de 168 lei. O creștere impresionantă de 60% pentru cei care nu cunosc realitatea sumelor despre care este vorba. Cu 168 lei alege Guvernul să recompenseze munca istovitoare, plină de responsabilitate a medicilor de familie, care timp de minimum 14 zile își asumă responsabilitatea uriașa a monitorizării pacienților despre care nu au nici o altă informație obiectivă decât ceea ce declară pacienții și ceea ce pot auzi și deduce prin telefon. Nu de bani este vorba, domnule premier Ludovic Orban. Ci de un minimum de respect pe care ministrul dumneavoastră trebuie să îl arate celor pe care vă bazați în această pandemie. De o jumătate de oră de dialog pe care aveți obligația atât legală cât și morală să o oferiți.

Țineți-vă suta de lei, domnule ministru Nelu Tătaru. Oferiți în schimb demisia dumneavoastră.

https://www.facebook.com/FederatiaMF/posts/2743594869220507

Apariții în presă:

Back To Top