Loading....

Nici un leu alocat pentru medicina de familie!

Cu ocazia lansării bancnotei de 20 de lei, adică aceeași sumă cu care CNAS – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate plătește consultația la medicul de familie, amintim următoarele:

  • Cabinetele de medicina de familie încă nu au primit finanțare cu nici un leu în plus din cele 500 de milioane de lei solicitate pentru anul 2021
  • Rectificarea bugetară a adus 3.7 miliarde lei în septembrie în bugetul Ministerului Sănătății, și încă 2.45 miliarde lei în noiembrie. Nici un leu nu a fost alocat cabinetelor de medicina familiei
  • Alte 789.5 milioane de lei au fost alocate Ministerului Sănătății în lunile septembrie şi noiembrie prin transferuri din Fondul de Rezervă al Guvernului. Nici un leu nu a fost alocat cabinetelor de medicina familiei.

Din 6.94 miliarde de lei alocate în plus în această toamnă pentru Sănătate nici un leu nu a fost alocat de Ministerul Sănătății pentru cabinetele de medicina familiei dar se doreşte din nou şi din nou „implicarea” medicilor de familie? Suntem implicați peste puteri din primele zile ale pandemiei.

Suntem deja foarte implicați, prea implicați, dar nu suntem plătiți, domnilor guvernanți!

Unde merg banii Sănătății și de ce medicina de familie nu este niciodată o prioritate când se împart banii?

#RESPECTpentruMedicinadeFamilie

Back To Top