Loading....

„Vă rog să sunați la DSP, că nu ştiu!”

Schimbarea regulilor de carantină şi izolare are loc deja săptămânal. Acest comportament al autorităților din Sănătate este mai mult decât obositor. Este revoltător.

Refuzăm să plătim avocați ca să înțelegem ce să le spunem pacienților, dacă trebuie să stea sau nu în izolare sau carantină în baza Ordinului ministrului Sănătății nr. 213 din 1 februarie 2022, publicat in Monitorul Oficial nr. 106 din 2 februarie 2022.

Este încă o schimbare anunțată peste noapte. Mai exact, o schimbare anunțată marți seară la TVR1 de ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, şi apărută miercuri în Monitorul Oficial, sub semnătura secretarului de stat responsabil de sănătatea publică, conf. univ. dr. Adriana Pistol

Cu toată părerea de rău pentru pacienţi şi pentru colegii angajați şi detaşați în Direcțiile de Sănătate Publică, vom îndruma de mâine pacienții să sune la DSP şi Ministerul Sănătății să afle câte zile şi dacă stau în izolare sau carantină în situația lor personală.

Nu ne putem asuma informarea greşită a pacienților care sunt angajaţi şi care riscă să stea acasă deşi nu este nevoie din punct de vedere al noilor reguli, iar apoi medicul de familie să nu le mai poată acorda concediul medical pentru că pacienţii nu vor primi de la DSP fişa de izolare, respectiv decizia de carantină, în baza noului ordin.

Medicii de familie nu sunt de vină pentru haosul generat de autorități.

Solicităm din nou CNAS – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Guvernul României să modifice în regim de urgență legislaţia privind concediile medicale pentru covid, astfel încât acestea să nu mai fie emise de medicul de familie.

https://www.facebook.com/FederatiaMF/posts/3058764814370176

Back To Top