Loading....

România are nevoie de un sistem de sănătate stabil!

Asociațiile reprezentative național ale medicilor de familie (Societatea Națională de Medicina Familiei – SNMF, Uniunea Patronatelor Independente din Medicina de Familie – UPIMF și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie – FNPMF) precum si ale medicilor din ambulatoriul de specialitate (Asociația Profesională a Medicilor de Ambulator – APMA) au reușit să contracareze atacul guvernamental de neînțeles asupra segmentului de prespital, singura verigă a sistemului de sănătate capabilă să contribuie direct la reducerea internărilor evitabile. Nici internările de zi, nici internările continue nu pot transforma un sistem pus sub presiune într-unul sustenabil financiar.

Exodul medicilor din România, cel mai mare de la nivelul Europei s-a produs nu doar din cauza veniturilor semnificativ mai mici decât în celelalte țări ale Uniunii Europene, nu doar din cauza finanțării cronic insuficiente a sistemului de sănătate din România care este pe penultimul loc din Europa, ci mai ales din cauza agresiunii permanente a politicului asupra demnității profesiei de medic, ceea ce a condus, în timp, la zdruncinarea încrederii medicilor în instituțiile statului.

Reducerea cu aproximativ 30% a finanțării ambulatoriului de specialitate și a medicinei de familie, coroborat cu creșterile de fiscalitate menite să acopere lipsa de eficiență a altor sectoare economice se traduc într-o reducere la jumătate a veniturilor medicilor din aceste domenii de activitate.

Domnilor guvernanți, exodul medicilor va reîncepe! Deficitul de medici existent deja se va agrava iar șocul îl vor resimți votanții dumneavoastră!

Negocierile cu CNAS de joi, 18.01.2024, reprezintă un armistițiu temporar, nu o rezolvare. Este imperios necesar să se găsească soluții de finanțare acum, nu după această dată. Se impune finanțarea corectă a segmentului prespital, adică a medicinei de familie și a celei de ambulatoriu.

Ne manifestăm deschiderea de a colabora, a identifica disfuncționalitățile din sistem și de a găsi soluții. Pacienții din România au nevoie de acces la TOATE segmentele de îngrijire, în funcție de nevoile lor, nu poate fi gândit un sistem sanitar funcțional fără o bază solidă: medicina de familie și ambulatoriul de specialitate.

Solicităm responsabilitate deplină din partea guvernanților, ne dorim un cadru legislativ stabil, ne dorim predictibilitate! Vrem să fim lăsați să ne îngrijim pacienții, nu să fim obligați să ne mobilizăm la proteste! Totuși, dacă până la 1 iulie 2024 nu veți fi găsit soluții să creșteți finanțarea pentru ambulatoriul de specialitate și pentru medicina de familie, din acea zi în România nu va mai exista un sistem de asigurări de sănătate!

Dr. Cosmin Alexandrescu
Președinte APMA

Dr. Angela Mazdrag
Președinte UPIMF

Dr. Luminița Zane
Președinte FNPMF

Dr. Dina Mergeani
Președinte SNMF

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie are o nouă conducere!

În urma alegerilor din 1 iunie 2024 componența noului Consiliu Director este următoarea:

Presedinte:
Dr. STROE MIHNEA VALENTIN

Vicepresedinti:
Dr. BĂILĂ IULIA
Dr. GERMAN RAMONA
Dr. GOLEA ADRIAN
Dr. MARA MIHAI
Dr. STAN MIHAELA

Secretari:
Dr ROTARU CRISTIANA-GEORGIANA
Dr. VERZEA MIHAIL ADRIAN

Trezorier:
Dr. PÎRCĂLABU MARINA

Membri:
Dr. HORA DELIA
Dr. NEGUCIOIU DANIELA
Dr. ZANE LUMINIȚA

Urăm succes noii echipe în realizarea obiectivelor propuse!

Solicitare de audiență cu ministrul Finanțelor

Conform celor discutate în audiența de la Ministerul Finanțelor din data de 18 martie 2024, Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie și Uniunea Patronatelor Independente din Medicina de Familie solicită Ministerului Finanțelor o nouă audiență la începutul lunii Mai 2024.

Tema audienței este dezbaterea problemelor legate de bugetul acordat medicinei primare pentru anul curent și depistarea modalităților de a preveni eventualele dificultăți financiare, începând cu semestrul 2 al acestui an, cu repercusiuni directe asupra activității cabinetelor de medicină de familie.

Solicitarea de audiență poate fi descărcată aici.

Alegeri Consiliu Director și cenzor FNPMF – 1 iunie 2024

În cadrul Adunării Generale a Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) din 25.03.2024, în temeiul art. 6.2.1 din Statut, s-a hotărât să se convoace Adunarea Generală Electorală a FNPMF în data de 01.06.2024 pentru alegerea membrilor unui nou Consiliu Director al FNPMF pentru mandatul 2024-2028.

Data limită de trimitere a dosarelor de candidatură, stabilită de Comisia Electorală conform art. 1.3 din Regulamentul de Organizare a Alegerilor FNPMF este 20 aprilie 2024, ora 23:59.

Perioada de trimitere a dosarelor de candidatură este de 10 zile, cuprinsă între 10 aprilie 2024, ora 0:00 și 20 aprilie 2024, ora 23:59.

Dosarele de candidatură se vor trimite pe adresa de e-mail a Comisiei Electorale.

Pentru detalii complete, vă rugăm să consultați anunțul de alegeri.

Anunț de alegeri

Proces verbal al AG FNPMF din 25.03.2024

Statut FNPMF

Regulament de organizare a alegerilor FNPMF

Încă doi noi membri județeni ai Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie!

Adunarea Generală a Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, reunită în ședința din data de 28 februarie 2024, a dezbătut admiterea în federație a următoarelor organizații patronale județene:

  • Patronatul Medicilor de Familie Constanța, reprezentat în ședință de Dr. Alexandru-Sorin Bădoiu și Dr. Anca Plăeșu
  • Organizația Patronală a Medicilor de Familie Bihor, reprezentată în ședință de Dr. Ramona
    Carmen German și Dr. Mihail Adrian Verzea

Constatându-se îndeplinirea tuturor criteriilor de aderare, Adunarea Generală a aprobat prin vot deschis, în unanimitate, admiterea noilor membri mai sus menționați în FNPMF.

Noi membri județeni ai Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie!

Adunarea Generală a Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, reunită în ședința din data de 26 ianuarie 2024, a dezbătut admiterea în federație a următoarelor organizații patronale județene:

  • Patronatul Medicilor de Familie Cluj, reprezentat în ședință de dr. Mihai Mara și dr. Camelia Rodica Dron,
  • Patronatul Medicilor de Familie Sibiu, reprezentat în ședință de dr. Mihaela Stan și dr. George Constantin Codreanu,
  • Patronatul Medicilor de Familie Mureș, reprezentat în ședință de dr. Iulia Băilă.

Constatându-se îndeplinirea tuturor criteriilor de aderare, Adunarea Generală a aprobat prin vot deschis, în unanimitate, admiterea noilor membri mai sus menționați în FNPMF.

Back To Top