Loading....

Reintroducerea cardului de sănătate

La sfârșitul lunii septembrie, când am aflat din Monitorul Oficial că Guvernul a reintrodus cardul de sănătate pentru consultațiile din cabinet, am trimis o solicitare scrisă către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru a cere să revină asupra deciziei.

Știam cu toții ce înseamnă validarea cu cardul în cabinet – sistem informatic care va începe iar să se blocheze, timp prelungit în care pacientul va trebui să stea în cabinet, carduri blocate a căror deblocare durează cel puțin 20 de minute în care pacientul trebuie să rămână în cabinet, pe hol sau afară.

Telefonic, verbal, atât președintele CNAS cât și consilierul pe Sănătate al prim-ministrului ne-au asigurat încă de atunci, de la sfârșitul lunii septembrie, că nu va fi reintrodus cardul pentru consultațiile din cabinet. Că în prima ședință de Guvern va fi aprobată o altă Ordonanță de Urgență care va modifica iar regulile de validare. Nu ne-au mințit – proiectul de OUG există și l-am și făcut public săptămâna aceasta, înaintea ședinței de Guvern. Am aflat însă că îi lipsesc semnăturile necesare de la toate instituțiile care trebuie să-l avizeze. Una dintre acestea fiind Ministerul Sănătății.

Vineri, 16 octombrie, am primit și răspunsul scris al CNAS la solicitarea noastră scrisă din 30 septembrie. Suntem trimiși către Ministerul Sănătății, adică instituția care nu răspunde la adrese scrise nici după 30 de zile și care de obicei ne trimite la CNAS pentru toate aspectele care sunt în sfera de competență a CNAS – concedii medicale, card de sănătate, finanțare a serviciilor din medicina familiei. Aceeași instituție condusă de un ministru care declară presei că va discuta cu medicii de familie dar apoi trimite doar un secretar de stat și un director la videoconferința la care invită pe președinții organizațiilor medicilor de familie.

#RESPECTpentruMedicinadeFamilie – poate îl vom avea în alt an, pentru că în acest an cu siguranță instituțiile nu respectă nici medicii și nici cetățenii.

https://www.facebook.com/FederatiaMF/posts/2721687568077904

Back To Top