Loading....

Ghidul Beneficiarului pentru investiția C12-I1.1 din PNRR în consultare publică

Ministerul Sănătății a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru investiția în cabinetele de medicina familiei, finanțată prin fonduri europene nerambursabile din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Rata de finanțare este de 100% – nu este necesară contribuție proprie din partea aplicantului. Investiția în reabilitare și modernizare poate fi de până la 15.000 Euro, iar cea pentru dotare de până la 45.150 Euro.

Investițiile vor face posibilă reabilitarea, modernizarea și dotarea a 3.000 de cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de medici de familie cu facilități de screening, diagnostic precoce și monitorizare a pacienților cronici, prioritizând cabinetele din mediul rural și din urbanul mic (inclusiv zone marginalizate/defavorizate și inclusiv pentru zonele defavorizate cu populație majoritar romă sau comunități rome, după caz).

Dotarea va cuprinde (fără a fi considerată lista exhaustivă): aparatură de laborator de tip ”point of care”, echipamente medicale de tipul: electrocardiograf, ecograf, mobilier medical și instrumentar medical; vor fi alocate, de asemenea, fonduri pentru renovarea clădirii cu scopul conformării la normele igienico-sanitare și al creșterii eficienței energetice.

Ghidul și documentele suport sunt în consultare publică și toate persoanele și instituțiile interesate pot trimite propuneri și observații până marți, 14 iunie 2022, ora 17:00, pe adresa pnrr@ms.ro

Vă invităm să citiți cu atenție în special Ghidul beneficiarului și Anexa 2 – echipamente și să trimiteți propunerile și observațiile dvs. către Ministerul Sănătății, astfel încât varianta finală de ghid și lista de echipamente să fie în acord cu nevoile cabinetelor de medicina familiei.

Apelul va fi lansat, conform informațiilor din ghid, în luna iulie 2022.

Documentele aflate în consultare publică sunt disponibile pe siteul MS în secțiunea Noutăți – https://www.ms.ro/noutati/#1187c35cum

Back To Top